8 Top iOS 12 functies die je meteen wilt gebruiken

8 top iOS 12 functies. Apple.com

Voel je je in de steek gelaten omdat je de nieuwste iPhone niet hebt? Niet doen want Apple heeft een cadeautje voor je in de vorm van iOS 12! Dit nieuwe besturingssysteem verbeterd de snelheid van alle oude iOS apparaten vanaf de iPhone 5s en iPad Air. Lees deze 8 Top iOS 12 functies die je meteen wilt gebruiken!

Gelukkig bevat iOS 12 meer dan alleen snelheidsverbetering. Naast het toevoegen van animoji, tekst effecten en camera effecten in Berichten en FaceTime helpt iOS 12 je bewuster om te gaan met je “schermtijd”. Dat is belangrijk omdat het steeds duidelijker wordt dat er héél veel mensen verslavingsverschijnselen hebben. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, Instagram, Candy Crush, Wordfeud en katten video’s.

Schermtijd

De nieuwe functie om je te helpen je tijd beter te besteden heet Schermtijd. Je vind dit onder “Instellingen > Schermtijd”. Dit helpt je met informatie over hoe vaak je je iPhone per uur oppakt en hoeveel uren je bepaalde apps gebruikt. Ook handig is het aantal notificaties die jou storen tijdens je dag. Ik schrok er wel even van toen ik zag dat ik 80 meldingen per dag krijg, en ik dacht dat ik veel meldingen uit had staan. Dit is echt een aanrader om eens in te kijken nadat je iOS 12 een tijdje hebt.

Schermtijd heeft 2 handige opties. Apparaatvrije tijd en Applimieten. Met Apparaatvrije tijd kan je tijden instellen waarop je alleen App’s kunt gebruiken die je zelf van te voren kiest. Telefoongesprekken komen standaard wel nog door. Met Applimieten kan je App’s beperken tot een aantal minuten. Na het instellen van een van deze beperkingen kan je ze altijd negeren. Maar dat is valsspelen, toch?

iOS 12 tijdslimiet.

Wat nog beter is, je kan ook Apparaatvrije tijd en Applimieten instellen voor de iPhone of iPad van je kinderen. Hiermee zorg je dat ze geen spellen kunnen spelen na bedtijd of kunnen smsen met vrienden tijdens het avondeten. Als je dit als ouder via gezinsdeling instelt kunnen de kinderen de limieten niet omzeilen.

Notificatie management

Krijg jij ook zoveel notificaties? Af en toe lijkt het wel alsof mijn iPhone muziek probeert te maken van de tingeltjes die binnenkomen. Vooral als je lid bent van een druk groepsgesprek in iMessage of WhatsApp. iOS 12 kan de hoeveelheid aan non-stop notificaties terugbrengen. In het beginscherm zie je nu dat notificaties zijn gegroepeerd per App. Als je op een groep tikt krijg je alles te zien wat erachter zit.

Plus, met een functie die Instant Tuning heet, kan je de instellingen veranderen direct vanaf hetzelfde scherm. Veeg naar links op een notificatie en tik op Beheer. Zo kan je kiezen voor geen notificaties van deze App of niet meer in het beginscherm door op “Lever stil af” te tikken.

Niet storen

Eindelijk is de “Niet storen” functie een stuk intuïtiever. Ik gebruik dit zelf al elke nacht zodat ik ’s nachts alleen gebeld kan worden door mensen die dicht bij me staan. Maat het aanzetten van Niet storen tijdens bijvoorbeeld een vergadering is nu veel eenvoudiger geworden. Je kan nu iets harder drukken op het maantje in het bedieningspaneel. Vervolgens krijg je 3 nieuwe opties zoals je in het screenshot ziet. De onderste vind ik echt superhandig!

Siri Opdrachten

Hier wordt ik echt heel enthousiast van! Ik ben iemand die Siri heel veel gebruikt in de auto. Ik zit gemiddeld 8 uur per week in de auto en naar mijn scherm kijken is heel gevaarlijk. Met Siri kan ik zonder naar mijn scherm te kijken bellen, berichten sturen, mijn navigatie starten en mijn agenda beheren en nog veel meer. Maar met deze nieuwe functie kan ik zelf opdrachten ontwerpen. Een voorbeeld is mijn vrouw laten weten hoelang het duurt voordat ik thuis kom. Maar je kan ook meerdere opdrachten achter elkaar uitvoeren met één Siri commando. Bijvoorbeeld als je naar huis rijd zeg je: Hey Siri, ik ga naar huis. Vervolgens stuurt hij een bericht aan je partner, zet hij je favoriete muziek aan in je auto, zet hij de verwarming thuis alvast op 20 graden en start hij de navigatie naar je thuisadres.

Over de Siri Opdrachten kan ik een heel apart artikel schrijven. Mijn advies voor nu is, open de App en download een paar voorbeelden en probeer ze uit. Het is geweldig!

Kleine veranderingen

Bovenstaande zijn de meest opvallende veranderingen, maar lang niet allemaal. Hier zijn een paar voorbeelden van verbeteringen die je zou kunnen merken:

  • Apple heeft iBooks opnieuw ontworpen het heet nu Books.
  • Nieuws, Aandelen en Dictafoon zijn ook opnieuw ontworpen. Aandelen en Dictafoon zijn nu ook beschikbaar op de iPad en alledrie komen ze naar de Mac in Mojave met de informatie gesynchroniseerd via iCloud.
  • De nieuwe Meten App kan je gebruiken om doormiddel van Augmented Reality metingen te doen van objecten in de echte wereld.
  • In Instellingen > Batterij laat iOS 12 grafieken van je batterijgebruik zien en je activiteit in de afgelopen 24 uur of 10 dagen.

iOS 12 heeft nog meer verbeteringen welke we zullen delen in de komende maanden, dus blijf deze blog volgen!

Verder lezen

Nog niet naar iOS 12 geüpgraded? Lees dan eerst dit!
Wil je alles lezen over de nieuwe iPhone’s? Lees dit artikel!
Wil je mijn unboxing van de iPhone Xs Max zien? Kijk hier!
Wil je je iPhone met 1 hand leren bedienen? Check deze tip!
Hou je van muziek overal in je huis via Airplay? Lees dan deze tip!