Apple toont de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR

Tim Cook is trots op de nieuwe iPhone XS.

Apple heeft het doek laten vallen van de nieuwe iPhone modellen en een nieuw model van de Apple Watch. Verder weten we nu dat iOS 12, watchOS 5 en tvOS 12 op 17 september beschikbaar worden en macOS Mojave een week later op 24 September. Lees mijn artikel over reservekopieën voordat je upgrade!
De iPhone X was een gigantisch succes, dus Apple wandelt verder over dit pad. Geen plek meer voor de homeknop en Touch ID. Apple focust zich op Face ID in de iPhone’s van 2018. Er zijn 3 nieuwe modellen: de iPhone XS (je spreekt uit “Tien-es”), de grote iPhone XS Max en de goedkopere iPhone XR. Nou ja, goedkoop is hij niet, minder duur dan… 😉

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR

Nieuwe iPhone bestellen?

Je kan de eerste twee vanaf vrijdag 14 september bestellen om 9:01 en je krijgt hem dan op 21 september thuisbezorgd. Let op, bestel zo vroeg mogelijk, de levertijd loopt exponentieel op. Dus als je pas om 10:00 uur besteld kan het zomaar zijn dat je een week langer moet wachten! Als je liever een iPhone XR wil zal je moeten wachten met bestellen tot 19 oktober en krijg je hem een week later. Hier de prijzen:

  • iPhone XS: 64 GB voor €1159, 256 GB voor €1329, 512 GB voor €1559
  • iPhone XS Max: 64 GB voor €1259, 256 GB voor €1429, 512 GB voor €1659
  • iPhone XR: 64 GB voor €859, 128 GB voor €919, 256 GB voor €1029

Nieuwe iPhone modellen krijgen nog betere camera’s

Wat krijg je voor dit geld? Alle drie nieuwe iPhone’s hebben een nieuwe A12 Bionic chip, die sneller is en minder verbruikt dan de A11 Bionic van vorig jaar. Naast een vloeiendere ervaring zorgt de A12 Bionic voor nieuwe mogelijkheden wat betreft fotografie. Met functies als Smart HDS en aanpasbare scherpte diepte (Aperture) maak je moeiteloos super mooie foto’s. Fotografen zullen van goede huizen moeten komen om nog onderscheidend te zijn in hun werk. De camera maakt nu een supermooi Bokeh effect, waarmee het onderwerp mooi scherp is en de achtergrond met fluwelen zachtheid vervaagd.

Ook de camera zelf is verbeterd met een dubbele 12-megapixel camera aan de achterkant van de iPhone XS en XS Max. Deze heeft grotere, diepere pixels en een verbeterde True Tone flitser. De iPhone XR heeft geen 2x optische zoom omdat het maar één 12-megapixel camera aan de achterkant heeft. Gelukkig maakt hij dankzij de A12 Bionic nog steeds super mooie portretfoto’s inclusief de mogelijkheid tot het aanpassen van de scherpte diepte. En dit na het maken van de foto. De camera aan de achterkant van alle 3 de iPhones kan 4K video’s op 60 frames per seconde opnemen inclusief stereogeluid. De camera aan de voorkant is 7-megapixels en kan op 1080p video opnemen.

Nieuwe iPhone heeft dual-sim

De iPhone’s krijgen ook een dual sim mogelijkheid zodat je bijvoorbeeld je werk en privé telefoonnummer op één toestel kunt gebruiken. Alleen is er in Nederland nog geen enkele provider die de e-Sim al ondersteund. Ik ga ervan uit dat dit nog minimaal 6 maanden duurt. Het heeft namelijk bij geen enkele provider prioriteit op dit moment.

De nieuwe iPhone schermen

Wat zijn de verschillen tussen deze nieuwe iPhones? Een groot verschil zijn de schermen.

  • iPhone XS: 5.8-inch OLED “Super Retina HD” scherm met een 2436×1125 resolutie
  • iPhone XS Max: 6.5-inch OLED “Super Retina HD” scherm met een 2688-by-1242 resolutie
  • iPhone XR: 6.1-inch LCD “Liquid Retina” scherm met een 1792-by-828 resolutie

Apple praatte tijdens de keynote veel over het scherm van de XR, maar het is simpelweg een grotere versie van de iPhone 8 met afgeronde hoeken. Hij ziet er niet zo mooi uit als het OLED scherm in de XS modellen, maar is echt supermooi. Het verschil valt mij eigenlijk alleen op als ik de schermen naast elkaar zie. Het OLED scherm heeft ook een hogere pixeldichtheid, dus voor de echte pixel-nerds is dit de enige weg.

Groot, groter, groots!

Het formaat van de toestellen is erg interessant. De iPhone XS is de kleinste, een paar millimeter en gram onder de iPhone XR. Aan de andere kant van het spectrum hebben we de iPhone XS Max. Deze is net zo groot als de vorige iPhone Plus modellen, maar heeft een veel groter scherm.

Afmetingen van de nieuwe iPhone modellen.

Nog een groot verschil tussen de iPhone XR en de iPhone XS modellen is het materiaal. De XS modellen hebben een glazen achterkant met roestvrij stalen randen in het zilver, space grijs en goud. De iPhone is er in 6 kleuren en heeft aluminium randen. De kleuren zijn rood, geel, wit, oranje, zwart en blauw. Ik vind de iPhone’s erg mooi en goed afgewerkt, maar zoals bij de meeste mensen zal de beschermhoes uiteindelijk het uiterlijk bepalen.

Alle kleuren van de nieuwe iPhone xxx Remie

Nieuwe iPhone kopen?

Moet je overwegen om één van deze nieuwe iPhone’s te kopen? Als je huidige iPhone op sterven na dood is, jazeker! En als je het nieuwste van het nieuwste moet hebben, kies dan voor een van de iPhone XS modellen. Dit zijn de beste iPhone’s die Apple ooit heeft gemaakt. Maar heb je nog een goed functionerende iPhone van slechts enkele jaren oud, dan kan je rustig nog even wachten. Zeker gezien het feit dat Apple beloofd heeft dat iOS 12 oude iPhones (vanaf de iPhone 5s) weer sneller maakt.

Als je besluit er een te kopen zal de keuze voornamelijk afhankelijk zijn van je budget aangezien dit de duurste iPhones zijn die Apple ooit heeft gemaakt. De iPhone XR combineert moderne technologie met een lagere prijs dan de andere twee modellen. De beslissing tussen de iPhone XS en XS Max komt neer op formaat en prijs. Heb je kleine handen dan zal je ze allemaal groot vinden. Ik raad je dan aan om voor de iPhone XS te gaan. Wil je iets meer op je budget letten, kies dan voor de XR, hou er wel rekening mee dat deze groter is met grotere schermranden dan de iPhone XS. Heb je grote handen en geld genoeg, ga dan voor de iPhone XS Max.

Vind je de nieuwe iPhone’s allemaal veel te duur? Kijk dan eens naar een nieuwe iPhone 7 vanaf €529,- of een iPhone 8 vanaf €689,-.

Verder lezen?

Wil je zien hoe ik de iPhone Xs Max uitpak? Kijk hier!
Wil je ook alles weten over de Apple Watch 4? Lees dan dit artikel.
Wil je weten wat je moet doen voordat je iOS 12 installeert? Lees dit.
Je iPhone met 1 hand bedienen? Lees deze tip!

2 Replies to “Apple toont de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR”

  1. Thanks voor de leuke blog. De nieuwe generatie iphones zien er goed uit! Ben zelf erg overtuigd door de verbeteringen van de nieuwe camera en ga er zeker eentje halen.

    1. Eens, de camera is zeer indrukwekkend. Ik ben benieuwd naar de ‘real world’ foto’s. Ik weet dat Apple er een aantal heeft laten zien, maar die zijn wel genomen door professionals. De vraag is natuurlijk of wij als gewone stervelingen dit niveau ook kunnen bereiken.

Comments are closed.