iPad Pro 2018 is compleet vernieuwd!

Dit is de meest opvallende aankondiging van nieuwe producten deze ronde. Persoonlijk vind ik alleen al het uiterlijk van de nieuwe iPad Pro super sexy. En dan hebben we het nog niet eens over wat er in zit.

Face ID op de nieuwe iPad Pro

Net als de iPhone X serie heeft deze nieuwe iPad Pro eindelijk Face ID. Hiermee kan je de iPad ontgrendelen door ernaar te kijken. Als je al een iPhone X hebt dan weet je hoe veel gemakkelijker dat is dan Touch ID met je vinger. De Face ID sensor op deze iPad ondersteund ontgrendelen in alle oriëntaties. Verder zorgt deze sensor ervoor dat je nu ook op de iPad Pro Animoji kunt gebruiken.

Apple Pencil

Doordat de thuisknop verdwenen is zijn de randen nu aan alle kanten even smal en dit zorgt voor een heel strak ontwerp. Voor de 11 inch iPad betekend dit dat hij even groot is als de vorige 10,5 inch maar toch een groter scherm heeft. De nieuwe 12,9 inch iPad is kleiner en lichter geworden dan zijn voorganger zonder in schermformaat achteruit te gaan.

Apple heeft ook de buitenkant van de nieuwe iPad Pro’s aangepast met rechte hoeken zoals we voor het laatst zagen bij de iPhone 5 en iPhone SE. De rechte randen zorgen er ook voor dat de nieuwe Apple Pencil magnetisch kan worden opgeladen. Zo heb je hem altijd bij de hand met een volle accu. En natuurlijk niet meer lastig op te laden via de Lightning poort.

Kleinere verbeteringen

Dit waren de meest opvallende veranderingen aa n de nieuwe iPad Pro. Er zijn ook minder opvallende veranderingen te vinden. Vooraanstaand is dan de nieuwe A12X Bionic chip met ingebouwde M12 co-processor en Neural Engine. Dat is een hele mond vol, maar het betekend dat deze nieuwe iPad sneller is dan 95% van alle, op het moment, beschikbare laptops. Dit geeft de iPad Pro een ongeëvenaarde hoeveelheid rekenkracht.

Dit zorgt ook dat de verbeterde 12-megapixel camera aan de achterkant zijn werk goed kan doen. Het nieuwe Smart HDR zorgt dat er bij elke foto eigenlijk veel foto’s achter elkaar genomen worden met verschillende lichtsterktes en deze worden bijenkaar gebreid tot een topfoto met veel detail en een mooi diepte-effect. Het scherm is er ook beter op geworden, dus die foto’s kan je meteen op zijn mooist bekijken en bewerken. Dit dankzij het nieuwe Liquid Retina scherm. Daarnaast zorgt True Tone voor een natuurlijke kleur welke afhankelijk is van je omgevingslicht en ProMotion technologie. Het scherm heeft nu, net als de iPhone X modellen, afgeronde hoeken.

iPad Pro Camera.

Accessoires

Naast de vernieuwde iPad Pro modellen heeft Apple ook een nieuwe Smart Keyboard Folio gemaakt. Deze is verbeterd ten opzichte van het vorige model omdat hij de achterkant van de iPad nu ook beschermt en mooi magnetisch bevestigd.

Indrukwekkender is de nieuwe Apple Pencil, die nu een platte kant heeft met aanraak gevoeligheid voor extra opties in het gebruik. Dubbeltikken met je vinger op de pen zorgt in verschillende apps voor iets anders. In een teken-app wissel je zo bijvoorbeeld van pen naar gum. Het dopje van de vorige Apple Pencil is weg, gelukkig maar want die was makkelijk kwijt te raken. Ook is hij korter geworden en lijkt hij meer op een echte pen. Door de platte kant rolt hij ook niet meer van je bureau af.

iPad Pro 2018 met Apple Pencil

Prijs

Hoeveel kost al die nieuwigheid? Als je het hele pakket wil dan zit je in de prijsklasse van de MacBook Air. De 11-inch iPad Pro is te koop vanaf €899,- voor een model met alleen WiFi en 64GB aan opslag. Er zijn ook modellen met 256GB, 512GB en 1TB te koop. Deze laatste kost €1729,- en wil je er een Sim-kaart in kwijt dan kost dit €170,- extra.

Wil je een maatje groter? Dan kan je ook kiezen voor een iPad Pro van 12,9-inch. Het goedkoopste model hiervan kost €1.119,- en heeft alleen WiFi en 64GB aan opslag. Ook hiervan zijn modellen van 256GB, 512GB en 1TB te koop. Deze laatste kost €1949,-. Ook hier kan je voor €170,- extra de Sim-kaart mogelijkheid bijkopen.

De nieuwe Apple Pencil kost €135,- en het Smart Keyboart Folio kost €199,- voor het 11-inch model en €219,- voor het 12,9-inch model.

Vergeet niet dat je een “gewone” iPad kunt kopen voor slechts €339,-. En de originele Apple Pencil kost €99,-. Dus als je gewoon een iPad wil dan hoef je absoluut geen iPad Pro te kopen. Ik denk dat de iPad Pro is bedoeld voor mensen die willen overstappen van een MacBook naar een iPad. Maar als je iPad voor jou een apparaat is voor thuis op de bank, dan is de iPad Pro absoluut geen noodzaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *